Minden, amit tudnia kell az afrikai gazelláról - ATC
Az afrikai gazellák az antilopok családjába tartoznak és különféle alfajokkal rendelkeznek.

Ezek a kicsi, szarvas lények kecses komlóikkal Afrika különböző részein találhatók. Gyakran csoportokban találhatók ezek az állatok békésen legelnek Afrika füves területein.
A gazellák veszélyeztetett fajok a vadászat, az élőhely elvesztése és a gazdálkodás miatt.
Gyors tények
Átlagos élettartam
Súly
Fő ragadozók
oroszlánok, gepárdok, leopárdok
Fizikai jellemzők
A gazellák az antilop családba tartoznak, karcsú végtagokkal és hosszú nyakkal. Testük barnás színű, fehér hasból és sötét színű csíkból áll a test oldalán.
Az afrikai gazella levelekkel és fűvel táplálkozik, ami szintén segíti a hidratáltságot, mivel Afrikában száraz területeken élnek. Állhatnak a hátsó lábukon, hogy a magas ágakon elérjék a leveleket.
Ezek az emlősök a legelőkön, gyakran a zebrák és a gnúk közelében táplálkoznak, hogy biztonságban tudják tartani a ragadozókat.