Vöröskeresztes madár élőhely, étrend, felhívás, képek, tények
A Vörös Keresztcsomók apró madarak, amelyek a pintyfélék családjába tartoznak, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában találhatók. Bár ezek a kismadarak megkülönböztethető keresztezett számlákkal rendelkeznek, földrajzilag eltéréseket mutatnak a vokalizáció, valamint a számla mérete és alakja tekintetében.

Red Crossbill Range
Tudományos osztályozás
| Királyság | Animalia |
| Törzs | Chordata |
| Osztály | Aves |
| Rendelés | Passeriformes |
| Család | Fringillidae |
| Nemzetség | Loxia |
| Tudományos név | Loxia curvirostra |
Gyors információ
| Más nevek | Közös keresztcsőr, keresztcsőr |
| Méret | 15 - 17 cm |
| Szárnyfesztávolság | 25-27 cm |
| Súly | 34-48 g |
| Szín | Hímek: Téglavörös/narancsvörös/sárgás tollazat, tompa-vörös fej, sötétbarna szemek, sötétszürke-barna szárnyak, fekete lábak és lábak, feketésbarna hasított farok |
Nőstények: Tompa zöldessárga/tompa szürkés tollazat, sárga far
Red Crossbill Képek
Vöröskeresztes madár
Viselkedés
Szociálisak és egész évben kis nyájakban tartózkodnak. A hideg ellen toleráns, erős és gyors repülőkről ismert, hogy a vörös keresztcsomók nem vándorolnak, de nagy távolságokat tesznek meg a jó tűlevelű magok után kutatva.
Amikor eltávolítják a magokat a kúpokról, azok alulról indulnak, és spirálisan felfelé mozognak, átkutatva az egyes léptékeket, és nyelvükkel eltávolítják a magokat.
Női Vöröskereszt
Fiatalkorú Vöröskereszt
Tenyésztés és fészkelés
A tenyésztés szorosabban kapcsolódik az élelmiszerek rendelkezésre állásához, mint az évszakhoz. A faj monogám és a nyájokban párok képződnek.
A fészkeket a nőstény keresztcsomók építik, és tűlevelű fáknál magasabb vízszintes ágakon helyezkednek el. A fészek fűből, gallyakból és kéregcsíkokból áll, zuzmóval, tollakkal, fűvel és hajjal van bélelve.
Egy nőstény inkubálja a petéit, míg a hím a kikelés után az első néhány napban ételt gyűjt neki és az újszülöttnek. A nőstények a hímekkel együtt ötnapos folyamatos fészkelés után is részt vesznek az ételgyűjtésben.
Vöröskeresztes fészek
Vöröskeresztes páros
Életciklus
18–22 nap elteltével a fiatalok elhagyják a fészket. A fiatalokat a szülők a kikelés után körülbelül egy hónapig táplálják.
Érdekes tény
A faj és annak alfaja az egyetlen madár a világon, amely átlépte a számlákat.